sobota 13. prosince 2008

Cake s tuňákem a paprikami

Oslavy pokračují a s nimi i neustálé pečení různých jídel na večírky. Jak jsem už říkala, dělám především staré ozkoušené recepty, ale občas mi to přeci jen nedá a zkusím i něco nového. Jako tenhle cake. Jednoduchý a dobrý na party i na piknik.

Potřebujete:
200g mouky
10 cl olivového oleje
10 cl mléka
3 vejce
100g strouhaného sýra (nejlépe nějakého, který má chuť)
300g červených a zelených paprik
1 plechovka tuňáka (cca 140g po okapání)
1 prášek do pečiva
sůl a pepř
provensálské koření

Nádobí: pánev, formu na cake (podlouhlou jako na moskevský chleba)

Nakrájejte papriky na kostičky a nechte je dělat 15 minut na mírném ohni v troše olivového oleje.

Smíchejte vejce, olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Přidejte provensálské koření, sůl, pepř a nakonec sýr, rozkouskovaného tuňáka a papriky.

Pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Jezte studené.

Žádné komentáře: